ARTICOLE PE CATEGORII
Articole Recomandate

În ciuda creșterii, există provocări pentru imprimarea digitală

Publicat în 26 iunie, 2023

Progresele în tehnologia de imprimare digitală vor contribui la creșterea continuă a inkjet.

Știm cu toții că segmentul de imprimare digitală și de cerneală este în creștere , deși mai rapid pe anumite piețe. Liderii din industrie spun că, pe măsură ce tehnologia se îmbunătățește, creșterea va continua în aproape toate segmentele de imprimare.

În timp ce Phil Jackman, manager global de produs, Digital, Sun Chemical, a subliniat că inkjet astăzi este foarte capabil și poate depăși cerințele de calitate și productivitate a imaginii pentru majoritatea piețelor, rata de creștere și conversie poate fi lentă.

„Acest lucru se datorează în mare parte faptului că piețele de produse tipărite principale sunt deservite de utilaje de tipar analogice foarte evoluate și capabile, care nu vor dispărea peste noapte”, a spus Jackman. „De exemplu, a fost nevoie de aproximativ 10 ani până când acestea au fost disponibile pentru vânzările de noi masini de tipar digitale pentru etichete pentru a depăși vânzările de masini de tipar analogice pentru etichete noi.

„Există unele bariere percepute în calea adoptării jetului de cerneală, inclusiv costul de capital și fiabilitatea necunoscută, dar tehnologia și performanța vor continua să progreseze”, a menționat Jackman. „Cu toate acestea, adoptarea tipăririi digitale nu se referă doar la tehnologia de imprimare. Cerințele în schimbare ale clienților vor accelera necesitatea unor lungimi de tiraje mai scurte și o schimbare mai rapidă a lucrărilor. Adesea, un model de afaceri diferit și modificări ale fluxului de lucru atât în ​​pre-press, cât și în finisare pot fi toate necesare pentru a maximiza pe deplin capacitatea tehnologiei de imprimare digitală.”

 

 

Mark Goodearl, manager senior de produse de cerneală pentru EFI , a observat că pe unele piețe, cum ar fi grafica pe calculator, există o mare conștientizare a tipăririi digitale.

„Și, cea mai mare parte a activității de pe această piață vine sub forma unor companii care fac deja imprimare digitală și își înlocuiesc dispozitivele cu imprimante mai noi și mai rapide”, a continuat Goodearl. „Producătorii precum EFI trebuie să rămână concentrați asupra valorii pe care digitalul o creează clienților noștri pentru a asigura o creștere continuă. Și trebuie să fim inovatori. Acest lucru este valabil mai ales atunci când căutați piețe industriale mai noi, cum ar fi podelele și tapeturile. Digitalul are un potențial extraordinar pe aceste piețe, datorită capacității inkjet de a genera o mai mare flexibilitate, creativitate și eficiență.”

„Provocările standard rămân încă; faceți imprimantele mai rapide, mai ieftine și mai capabile să manipuleze o varietate mai mare de materiale cu schimbare rapidă”, Jay Larsen, director general și director de cercetare și dezvoltare pentru INX International.divizia hardware digital, a spus. „Credem că progresul continuu al siguranței alimentelor va permite o mai mare aplicare a imprimării digitale UV pe piețele alimentare, băuturilor și farmaceutice/medicale.” „

Modificările de reglementare vor afecta foarte mult modul în care imprimarea digitală poate avansa în unele spații de imprimare”, Josh. Boivin, departamentul de vânzări cu jet de cerneală pentru Wikoff Color Corporation , a declarat: „Acest lucru afectează foarte mult ambalarea alimentelor, tipărirea jucăriilor, bunurile de larg consum și piețele externe”.

Gabriela Kim, global marketing manager – DuPont Artistri Digital Inks , a remarcat că există încă unele provocări tehnice pe care imprimarea digitală va trebui să le depășească atunci când vine vorba de tiraje mai lungi.

„Imprimarea analogică este încă o metodă foarte productivă pentru tiraje mari și rapide”, a adăugat Kim. „Aceasta este încă o provocare pentru imprimarea digitală.”

 

 

Randy Vandagriff, SVP, Digital Print, Eastman Kodak Company , a declarat că trebuie să existe o mai mare recunoaștere a faptului că digitalul poate completa offset-ul.

„O tipografie, mare sau mica, poate beneficia de o imprimantă cu jet de cerneală lângă masina de tipar offset”, a spus Vandagriff. „Reduce sarcina și stresul atunci când se execută lucrarea de dimensiunea potrivită pe masina de imprimat potrivită. Eficacitatea operațională poate afecta foarte mult profitul unei companii, în special cu un program de funcționare în trei schimburi.

„Intrarea în digital poate fi percepută ca fiind prohibitivă”, a continuat Vandagriff. „Cu volumul, acoperirea cernelii și utilajul de imprimare potrivit, tipografiile își pot consolida profitul și își pot crește afacerea, avand si o masina de tipar digitală care poate găzdui aplicații noi și diferite. În loc să producă lucrări de mare volum, imprimarea digitală se referă în primul rând la gestionarea eficientă a lucrărilor mai mici, dar mult mai multe. Firmele trebuie să își adapteze infrastructura operațională la această schimbare. Aceasta înseamnă că, pe lângă echipamentele de imprimare digitală, trebuie să investească și în software puternic de automatizare a fluxului de lucru, capabil să răspundă cerințelor unei astfel de structuri de muncă.

Sursă articol:
Articole Similare
img002
Ut ex libero, commodo id suscipit sit amet, varius eu mauris. Donec blandit ligula leo, quis phar...
Labelexpo-Europe-1
Mutarea vine după o consultare extinsă cu părțile interesate din industria etichetelor și profită...
PSX_20220512_181753
În premieră: 31% din expozanții Pack Show sunt producători și distribuitori din 8 țări. Vizitează...
Utilizăm cookie-uri pentru a asigura cea mai bună funcționalitate a site-ului nostru.